Saturday, March 20, 2010

3d2n at Phuket Thailand.

First Day

Tak sangka dapat bercuti kat Phuket Thailand. mula mula, pegi LCCT sbb aku naik Air Asia pulak first time flight siang. then, sampai je terus cari cab yang tujuh seat. lepas tu bayaran dia 800 aku terkejut lah kan mahal gila rupanya 800 baht mean RM80 je haha.

lepas tu sepanjang perjalanan tu kami tengok phuket bersih & lawa. tk nmpk pun sampah bersepah sepah. Dari airport ke bilik sewa jauh gila tapi tempat tu strategik. Bila sampai je yg jaga counter bilik sewa tu cakap thailand 'prangkup krah kum kang' kitorang balas 'ha? ha? ha? ok bye.' biasalah dia ingat kita ni org dia sbb muka sepesen je kan. Nasib baik bilik sewa dekat dgn masjid so ramai org islam and banyak tempat makan yg halal.

lepas tu pegi watsons beli air, sabun bla bla bla. lepas tu nampak lah satu baby powder ni haha ;


Second Day

pagi pagi perut lapar, jalan jalan cari breakfast cari cari dan cari lepas tu jumpa market padehal semalam tempat tu lengang je tiba tiba hari ni crowded sbb ada market. market tu banyak jual buah then beli buah banyak banyak dan breakfast buah buahan haha. then balik bilik sewa tunggu transport untuk ronda ronda phuket island. We are in the tuk tuk. Tuk Tuk tu mcm kenderaan awam kalau kat malaysia taxi.

lepas tu pergi ; Phuket Shooting Range, Phuket Zoo, First view point, second view point, Patong Beach. ronda sampai malam lepas makan jalan jalan kejap then balik tido.


Third Day

Breakfast makan kuih muih thailand kat depan Mosjed Yameay ( Masjid Jamek ). lepas tu kat depan masjid tu ada motor yang banyak kat thailand tapi takde kat malaysia, Yamaha Fino & Honda Scoopy motor tu mmg comel gila.

Lepas tu pergi Expo, kat situ banyak gila barang untuk dibeli dan belah. Lepas tu pergi Ocean Shopping Mall tempat ni macam shopping mall kat malaysia jugak cuma tak besar macam kat malaysia. Pukul 17:00 waktu thailand pergi airport sbb nak check in flight pukul 21:00. Lapar & makan dekat Air Asia Cafe dlm flight.


THE END

10 comments:

Marker Hitam said...

Bestnya! Eh birthday awak eh arini? Happy birthday Azzam. Ai sayang awak muah muah hahahaha :D Semoga pjg umur, murah rezeki. Amiin

mamat said...

best.best

AzzamAzhar said...

Dean : gedik lah kau sepak tau lah haha. thank you aminnnnn :)

AzzamAzhar said...

mamat ; yeah best

zainalalieff said...

Eeeeh iri hati! Eh kejap, tuk tuk tu camana pronounce? macam censored ke tak tak?

Kalau kau pegi Bangkok, kau boleh pegi MBK Mall. Kat situ ada Nikon gigantic lens. Kau boleh attached kat camera. Working woh walaupun nampak macam barang pameran je.

AzzamAzhar said...

kau cuba pronounce ikut ejaan, mcm tu lah hehe.
bangkok ada demonstrasi ape tah haritu aku tgk kat paper thailand driver tuk tuk punya haha.

Dila Jamalia said...

weh mana ole-ole dr Phuket utk aku?!
eh eh btw, yang gambar kt second day tu mak bapak kau ke? and aku rasa kau sgt cool pakai crocs kuning!

AzzamAzhar said...

sorry lah weh, susah lah nak cari svnier kat phuket sbb byk patung gajah nnt encik azhar tak kasi beli haha. tu bukan pictures parents aku, tu makcik and pakcik aku yg baru kahwin haha.

Ahmad Luqman said...

Orang kayaaa. Hehe. Akhirnya kau beli crocs kat mana?

AzzamAzhar said...

Subang Parade.