Saturday, July 24, 2010

Bring my friends to my hometown

on 9th July 2010, Perkemahan Badan Unit Beruniform TIKL was held at Akademi Latihan Inovasi dan Motivasi (ALIM) which is located at Jugra, Banting, Selangor. Dekat je dgn rumah aku thats why aku join camping tu. Ada nightwalk, ikhtiar hidup di hutan, Kursus Pertolongan Cemas and many more.

Kursus pertolongan cemas ada belajar pasal CPR ;


Jom belajar Resepi Nasi Keras lauk sardin masin & Teh Tawar (:
Bahan-bahan Masakan

Step 1 : Bakar hexamine solid fuel tablet dan letak kat atas tungku dapur branded tu.

Step 2 : Masukkan beras dalam periuk petak ni, isi air ikut suka kita lah nk letak banyak mana.

Step 3 : Letak periuk tu atas tungku dapur branded.

Step 4 : Kacau nasi biar semua masak.

Step 5 : Masak Sardin, tapi gambar sardin takde lah. Gambar goreng bawang ada lah.

Step 6 : Buat air teh pakai periuk petak tu, lepas tu minum pun pakai periuk tu.

Step 7 : Sedia untuk dihidang di atas daun pisang dan makan (:

muka cover, padehal tgh tahan sbb tak sedap hahaha.

7 comments:

Dila Jamalia said...

omg best gila makan atas daun pisang :D

AzzamAzhar said...

Hehe, jom buat camp utk blogger nak? hahaha (:

naddy♥ said...

hahahaha.
ktowg nye sedap :P

Ahmad Luqman said...

HAMIDON?

AzzamAzhar said...

Yelah tu naddy -______-
Eh, camne kau boleh type nama tu? dia tu group aku hrtu.

Ahmad Luqman said...

HAMIDON tu penah duduk sebelah aku.

AzzamAzhar said...

Dia sekolah dgn kau?