Saturday, October 16, 2010

10 preparation for Final Exam


1. Stop makan magie sbb kandungan dia boleh buat kau bodoh seminggu selepas kau makan magie. Senior dorm aku cakap.

2. Jangan online fb sbb fb akan buat kau rasa ketagih nak online. Baik korang delete account fb sekarang, padehal aku pun still online fb haha.

3. Jadilah macam aku yang tak melawan kata kedua ibu bapa. Boleh nampak kan muka aku suami yang tak derhaka kan. So jgn melawan kata mereka.

4. Banyakan ibadah kepada Allah. Mintak je apa yg kau nak, contoh : Ya Allah berikanlah Mohammad Azzam Bin Azhar keputusan yang cemerlang dalam Peperiksaan Akhir Tahun 2010 dengan keputusan straight A's, Aminnnn. Baik korang baca nombor 4 ni banyak kali, insya Allah dimakbulkan aku dpt straight A's hehe

5. Jangan banyak tengok benda bukan bukan macam *&^%, takyah cite sure korang paham kan. Kalau korang tak paham maknanya otak tak cukup bersedia nak exam lah ni. Baik korang paham cepat!

6. Bawak buku pergi mana mana korang pergi, bila tk buat apa boleh baca buku. Jangan time korang nk meneran pun nk bwk buku. Kepada student TIKL jgn bawak buku time assembly nnt beliau rampas.

7. Pastikan alat tulis anda cukup, jangan time exam ckp dgn kawan sebelah. "Joyah, nak rubber!" menggelabah lah Joyah kau nak rubber dia.

8. Study awal, jangan jadi macam aku tak study lagi. Lupa pulak nnt kantoi dgn Mak aku tak study lg. Mak, Azzam study nnt time dh balik asrama. Lupa nak bawak buku balik (:

9. Jauhkan diri anda daripada handphone, nak text baby lah sayang lah muchuk lah. Kalau text mak takpe jugak hehe.

10. Lastly, You don't know if you practised more than anybody, but you sure practised enough you still wonder if somebody (somewhere) was practising more than you - Larry Bird

Aku akan update blog ni 3 minggu akan datang, pray for my success in 2nd Pre-Final Exam on next Tuesday and for my Final Exam on 1st November 2010. Semoga Allah permudahkan aku untuk menjawab (:

5 comments:

Dila Jamalia said...

nak rubber azzam. (bercakap dgn penuh keghairahan haha) all the best roti!

AzzamAzhar said...

Dila gila sex -____-'

. sabrina . said...

preparation terbaekk :) . gdluck !

AzzamAzhar said...

Thanks Sabrina. Btw thanks Dila too

Farhan Kayy said...

seriously nombor 7 paling aku suka HAHA