Saturday, January 30, 2010

Sekolah Baru

Tips yang mungkin berguna bagi pelajar yang baru nak masuk sekolah, atau pindah sekolah mahupun yang tak pernah sekolah tiba tiba dapat hidayah nak pergi sekolah :

1. Jangan cuak atau gelabah, sediakan barang keperluan berdasarkan surat yang sekolah post. Baju sekolah 3 psg. Peralatan mandi secukupnya. Pakaian dalam & Seluar dalam secukupnya. Jangan mengelabah kalau tak cukup pinjam kawan punya okay?

2. Masa ni kau dah tak fikir nak online myspace, facebook, tagged, friendster, twitter, orange shark mahupun mengupdet blog sbb memang busy gila time ni. so forget about it, kalau nak layan jugak time weekends balik umah.

3. Pergi pejabat bawak surat tawaran bagi kat kerani sekolah mintak surat berhenti sekolah. Kalau kelakuan korang kurang memuaskan time tu lah masa terbaik utk korang jerit Omaigod paling kuat biar pening kepala pengetua pastu dia kasi kelakuan baik.

4. Datang tepat pada waktu pendaftaran, poyo je aku suruh org dtg cepat padehal aku dtg time students dah masuk dorm & dah start activity.

5. Buat muka nerd korang pakai baju atas pusat beg roda bercorak ikut apa yg kau suka kalau boleh corak ben10, nak tambah effect nerd korang aku sarankan beli spect Ray Ban yang besar tu.

6. Bila time perkenalkan diri, ckp mcm ni: Assalamualaikum Warahmatullahi wabarakatuh, Nama Saya Danial Shdgjfdk Bin Leman. Saya berasal daripada Kampung London. Saya lahir kat atas katil hospital. Ni first time saya sekolah dan saya seorang yang handsome, hotstuff, kacak berduri, mengancam dan bergetah. Terima Kasih.

7. Untuk menarik perhatian kawan kawan kau lagi, time kelas tengah senyap time cikgu takde, korang try gelak kuat kuat tak pun try jerit nama girlfriend/boyfriend korang gerenti sume pandang kau.

8. Ini paling penting, apa apa pun yang korang nak buat tapi pastikan korang hormat kat Senior dgn senyuman paling smart kalau boleh sampai telinga mcm ni :9. Tak lupa juga, hormat cikgu!

10. Conclusion :

*watak & nama tidak ada kena mengena dengan yg hidup mahupun yg telah meninggal dunia, peace!

8 comments:

Dila Jamalia said...

dah masuk sekolah baru jgn keluar balik tau ;) gudluck!

AzzamAzhar said...

Ya Allah, bosan aku dengar ayat tu. Pengetua lama ckp mcm tu, cikgu lama ckp mcm tu, cikgu baru ckp mcm tu. kau pun sama haishh haha :D

zainalalieff said...

good luck sekolah baru. jangan keluar tau weh! habiskan sampai SPM.

jangan cepat bosan. eh kau ambik jurusan ape?

AzzamAzhar said...

Kau pun ckp benda yg sama, ergh. Doakan lah aku stay smpai SPM pastu dpt score SPM. Course Electrical Engineering

Ahmad Luqman said...

Azzam! Dah masuk sekolah baru, jangan terfikir nak keluar balik tau! Semangat kental di dada takda bulu mu! Hehe.

Candy Dandy said...

alolololo comeyl nyer. ..

wahaha

AzzamAzhar said...

Luqman ni pun nak ne gak ni haha. Dada aku ada bulu, satu je hehe.
Candy, ape yg comel? aku mmg comel haha

Candy Dandy said...

hahaha . azzam dah start keterperasanan la tuh .