Tuesday, December 21, 2010

Aktiviti cuti sekolah


Macam biasa lah cuti sekolah, semua org nak kerja. Aku pun kerja lah. Smart kan aku pakai tuksedo, sblm pergi office aku pergi studio kejap nak snap. Kat rumah aku mana ada studio background putih mcm ni. Penat gila lah kerja, banyak pulak tu tapi kalau nak keluar dgn kawan tu aku tak payah buat kerja pun.

Tempat kerja aku dekat je, jalan kaki pun boleh. Bangun pagi, mandi and siap siap pakai tuksedo, breakfast lepastu pergi tempat kerja betul betul sebelah dapur rumah aku. Nama tempat tu bilik komputer rumah :) Yeahh situ lah tempat kerja aku. Kerja yang aku kena buat tak susah mana pun. Kalau aku bagitau sure korang semua nak kerja jugak. Aku kena online facebook, main Photoshop, upload gambar, wall-to-wall dengan kawan, karaoke dkt YouTube. Best gila. Setiap hari mesti ada kerja berat, kena sidai kain. Kalau nak tengok aku sidai kain, lalu lah depan rumah aku pagi pagi. Depends lah aku bangun pukul berapa. Kalau aku bangun pukul 12 -____-' pukul 12 lah sidai.

Balik kerja tak kisah pukul berapa, ikut suka kita lah. Kalau nak balik pukul 7 pun boleh. Tapi kalau boss dah bising, halau pekerja balik terpaksa lah balik.


Ni lah boss aku a.k.a mak aku. Woy kau! Kau lah! Apsal kenyit mata dekat boss aku? ingat aku tak nampak? Tumbuk nak? Muka memang baik tapi dia memang baik kadang kadang je garang. Kalau boss marah, kadang kadang aku sampai rasa nak bunuh diri tau tak. Kadang kadang rasa nak berhenti kerja. Btw, Boss saya dah kahwin :) Ni suami dia :
Suami boss aku ni baik, haritu dia belanja aku jacket tapi tak dapat lagi sbb baru je order bulan lepas :) Ni lah aktiviti aku cuti sekolah ni. Penat aku main Photoshop nak menjayakan post ni.

Picture source :



Ternyata aku hebat guna Photoshop. Riak kan?

15 comments:

Iqa said...

WHOA GILA LA WEI! Hahaha. Hebat do kau :)

EZATUL HANI said...

alamak kene tipu! cisssssssss

*baru nak terkejut asal kaki mak panjang bebeno, kalah model.


btw, kerja-kerja gaji berapa?

Muhammad Zawawi (awimarchello) said...

ko mmg gile hebat..
kalu boleh, tulislah tutorial kat blog ko nih..

Ahmad Luqman said...

hahaha suami boss kau hensem

AzzamAzhar said...

Iqa : Biasa je lah hehe.
Ezatul Hani : yeah tertipu, mana lah tau mak aku model kan -____- haha
Zawawi : Coming soon
Luqman : Anak dia lagi lah hensem hahahaa

kuah kacang said...

aku tertipu pade awalnye./..HAHAHA.. gilaa lah kaw..

fateen smith kononnya said...

Ceh Tipah sebelah rumah gua tertipu doh

AzzamAzhar said...

Fathin : Jyeahh :) haha
Fateen : Nsib baik Cik Tipah sblh rumah. Lu tak tertipu skali ke?

Atyqa Rosli said...
This comment has been removed by the author.
CM Photographer said...

Aku nak bunuh diri =_______=

Amirul Rezza said...

Serius kau riak. Haha.

AzzamAzhar said...

Gurau garau je lah. riak sikit je haha

afiqridhuan said...

best la post ko!
awal2 dah kene tipu
hahaha X)

Diyana Syaza, said...

Haha cool ni.

AzzamAzhar said...

Thanks guys